Yoga

För tillfället är yogan tyvärr inställd på grund av coronaviruset.

Medicinsk yoga är en terapeutisk yogaform där andningsövningar blandas med långsamma mjuka fysiska övningar, avslappning och meditation. Inga förkunskaper krävs och du anpassar alla övningar efter dina egna förutsättningar.

Dynamisk yoga är en fysisk yogaklass för styrka, balans och smidighet. Klasserna innehåller uppmjukande rörelser, kroppsställningar, andningsteknik, meditation samt avslappning. Rörelserna länkas samman med andningen. Dynamisk yoga förenar kropp, själ, sinne och att vara här och nu.

För att boka yogan gå in på Boka yogapass och välj Harmoni Yoga för att komma till yogan på Harmoni i Vallentuna. Vid frågor kontakta Helena Langhard på e-post: info@langhard.se eller mobilnr: 070-7710367

Yogaklasser på Harmoni i Vallentuna

Vi erbjuder yogaklasser i medicinsk yoga och dynamisk yoga på Vallentunas Hälsocenter Harmoni som ligger på Fornminnesvägen 7B. Yogamattor finns i lokalen. Ett yogapass är en timme långt. Det går bra att betala med swish, kort eller kontant.

Onsdagar: Medicinsk yoga kl 9.30
Fredagar: Medicinsk yoga kl 9.30

Pris: 1500 kr för ett 10 gånger klippkort eller 750 kr för ett 5 gånger klippkort. Med FaR, fysisk aktivitet på recept, har man 15% rabatt.

Yogaklasser med Helena Langhard

Om medicinsk yoga

Medicinsk yoga är en mjuk, dynamisk yogaform som bygger på ett system för fysisk, mental och andlig träning där man intar olika ställningar och använder olika andningstekniker.

Medicinsk yoga är en terapeutisk yogaform. Instruktörerna har grundläggande basmedicinsk kompetens och förstår yogans effekter ur ett medicinskt perspektiv. Yogaträningen påverkar hela kroppen på många olika nivåer samtidigt; andning och lungor, muskulaturen, matsmältningsapparaten, körtel-, lymf- och nervsystemet och hjärnan. Yogapassen är utformade så att alla, utifrån sina egna förutsättningar, ska kunna utöva dem. Den medicinska yogan används terapeutiskt för att hjälpa och rehabilitera människor att bli av med olika besvär. Yogan innehåller mjuka lugna rörelser. Det går även bra att göra rörelser sittandes på en stol. I yogan arbetar man mycket med andningen. Långa djupa andetag in och ut genom näsan bidrar till att lugn och ro hormonet (oxytocinet) sprids ut i kroppen, dessutom minskar kroppens stresshormon (kortisol).

Medicinsk yoga sprider sig till allt fler enheter inom den svenska hälso- och sjukvården.

”Röster om yogan”

”Helena är en underbart naturlig yogalärare med mjuk behaglig röst som är lätt att följa. Fina förklaringar till rörelserna och nyttan med dem och varför vi gör som vi gör! Jag känner mig lugn avslappnad och samtidigt stark efter ett pass med henne.”

”Det har varit underbart härligt att få yoga i en liten sammansvetsad grupp. Tack Helena Langhard för jag har utvecklats och lärt mig så mycket om trygghet, närhet, tillit, öppenhet och respekt. Mest genom att slippa bli nervös som jag alltid blev förut. Jag tänker inte längre på om jag klarar övningarna eller ej, jag bara gör dem. Och jag bara andas. ”

”Helenas yoga är en rofylld vila för kroppen och samtidigt träning för kroppen. Det är rogivande att lyssna på hennes mjuka röst. Jag har blivit smidigare och har lättare att fokusera och vara i nuet. Hennes musik, som finns i bakgrunden, tror jag ofta är hennes mans produktion, är också njutning.